Noslēdzas Baltu literatūras nedēļa

Noslēdzas Baltu literatūras nedēļa

 

Skolā dzirdama lietuviešu valoda

Septembra pēdējā nedēļā mūsu skolā bija dzirdama lietuviešu valoda, jo notika jau par tradīciju kļuvušais Baltu literatūras projekts. Organizējot dažādas aktivitātes, šajā mācību gadā akcentējām lietuviešu grāmatu daudzveidību, mūsu valodu kopīgo un atšķirīgo.

Mūsu skolas paši mazākie skolēni no  sešgadnieku grupas  “Prātnieki” kopā ar skolotāju lasīja L. Žutautes grāmatu par Kiku Miku, viesos bija ieradusies latviešu valodas skolotāja, kura lasīja priekšā lietuviešu valodā par Zuiki Puiki. Ar interesi un aizrautību tika spēlēts vārdu loto lietuviešu valodā.

Savukārt 5.ab klases skolēni pētīja lietuviešu valodu, grupās lasīja lietuviešu autoru grāmatas, to darīja gan latviešu valodas kabinetā, gan skolas pagalmā. Kā atzina skolēni, vislabāk viņiem patika iepazīt lietuviešu autoru grāmatas bērniem, jo tās ir ļoti skaistas, ar interesantu sižetu. Skolēniem bija iespēja pašiem lasīt lietuviešu valodā.

Iesaistās arī skolas bibliotēka

Skolas bibliotēkā visu nedēļu bija apskatāma lietuviešu autoru grāmatu izstāde. Skolas bibliotekāre visiem skolas bērniem  organizēja Dienas jautājumu konkursu. Jautājumi bija gan par lietuviešu valodu, grāmatu autoriem, grāmatu varoņiem, arī par Lietuvas vēsturi. Uzvarētāji tika noteikti 3 vecuma grupās. Pavisam kopā konkursā piedalījās 162 skolēni. Dāvanas uzvarētājiem sarūpēja direktores vietniece audzināšanas jomā. Skolas Dzejas dienu pasākumu ietvaros tika iekļauta stacija “Lietuviešu valodas  vārdu loto”, šis vārdu loto ieinteresēja gan skolēnus, gan skolotājus.

Esam vairāk iepazinuši mūsu brāļu tautas kultūru, bagātinājuši savu vārdu krājumu ar lietuviešu valodas vārdiem. Paldies starptautiskā projekta organizētājiem un projekta partneriem. Ačiū!

Projekta organizators:

Vītauta Dižā universitāte (Vytauto Didžiojo universitetas)

Projekta partneri:

Asociācija „Lietuvos ir Latvijos forumas”

Latvijas Republikas vēstniecība Lietuvā

Lietuvas Republikas vēstniecība Latvijā

#BaltuLiteratūrasNedēļa #SaldusPamatskola #LietuvasKultūra #MācāmiesKopā